Hovsångerskan Anna Larsson, alt
och Francisca Skoogh, piano

Pers Anna Larsson är en av världens främsta alt-sångerskor (Foto: Anna Thorbjörnsson)

Lördag 10 oktober 2020 kl. 16.00
Biljettpris: 200 kronor
Boka biljetter här

Den 10 oktober får vi besök av en världsstjärna inom opera och klassisk sång, Anna Larsson, tillsammans med den mycket framstående pianisten Francisca Skoogh.

ANNA LARSSON
Hovsångerskan Anna Larsson debuterade 1997 med Mahlers andra symfoni med Claudio Abbado och Berliner Philharmoniker. Sin operadebut gjorde hon som Erda i Wagners Rhenguldet på Staatsoper Unter den Linden i Berlin med Daniel Barenboim. Anna har positionerat sig som världsledande i altfacket, såväl på operascenen som i konsertsammanhang. Hon samarbetar regelbundet med de mest prestigefulla orkestrarna, festivalerna och operahusen i världen och har medverkat i ett stort antal cd- och dvd-inspelningar. Anna Larsson är också en framstående kulturentreprenör och har tillsammans med maken Göran Eliasson producerat operaföreställningar i både Dalhalla och det egna operahuset Vattnäs Konsertlada i Annas fäderneby utanför Mora. I sommar uruppförs Kärlekskriget, baserad på Ebba Witt Brattströms roman och nästa sommar ges en nyskriven opera om Norrmalmstorgsdramat. Anna och Göran tilldelades 2017 Jussi Björling-stipendiet för sina insatser. 
http://www.annalarsson.nu

FRANCISCA SKOOGH
Pianisten Francisca Skoogh debuterade vid 13 års ålder tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges främsta konsertpianister. Hon har erhållit Premier Prix i både kammarmusik och piano vid Conservatoire Superieur de Musique et de Danse i Paris, vunnit Solistpriset i Stockholm och tagit hem andra pris i prestigefulla Michelangeli-tävlingen i Italien. Francisca har fått en Grammis-nominering och hennes cd-inspelningar har fått strålande recensioner. 
http://franciscaskoogh.com
 

Francisca Skoogh, en av Sveriges främsta konsertpianister.
Francisca Skoogh, en av Sveriges främsta konsertpianister.