Hovsångerskan Anna Larsson, alt
och Francisca Skoogh, piano

Pers Anna Larsson är en av världens främsta alt-sångerskor (Foto: Anna Thorbjörnsson)

Lördag 10 oktober 2020 
kl. 16.00
Biljettpris: 200 kronor
KONSERTEN ÄR UTSÅLD

Den 10 oktober får vi besök av en världsstjärna inom opera och klassisk sång, hovsångerskan Anna Larsson, tillsammans med den lika förnämliga konsertpianisten Francisca Skoogh.

Anna Larsson
har sina rötter i byn Vattnäs utanför Mora, där hon sedan 2011 även driver sitt eget konserthus Vattnäs Konsertlada, vida känt för sina nyskapande och som regel slutsålda operauppsättningar. Hon samarbetar regelbundet med de allra mest prestigefulla orkestrarna, festivalerna och operahusen i världen och räknas som en världsledande sångerska i altfacket.

Francisca Skoogh fick sitt stora genombrott 1997 när hon vann det svenska Solistpriset och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges främsta konsertpianister. Som om det inte vore nog är hon legitimerad psykolog och doktorand i konstnärlig forskning vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet.

Tillsammans bjuder dessa båda stjärnor på ett högromantiskt romansprogram som sträcker sig från Alma (ej att förväxla med hennes man Gustav) Mahlers finstämda klangvärld till Richard Strauss storslagna och passionerade romanser. Däremellen ryms konsertens mest omfattande verk, Robert Schumanns sångcykel Frauen-Liebe und Leben med text av Adelbert von Chamisso. Den skrevs under Schumanns berömda ”Year of Song”, då större delen av hans romansproduktion ägde rum och som sammanfaller med hans eget giftermål med Clara Wieck. De åtta sångerna utforskar en kärleksrelation sedd från kvinnans perspektiv och dyker ner i avgörande händelser under relationens tillkomst och utveckling, såsom det första mötet, giftermålet, havandet och det första sveket. Det råder ingen tvekan om att en extremt inspirerad Schumann genom musiken försökt nedteckna sin fulla och inte helt okomplicerade kärlek till sin hustru.

http://www.annalarsson.nu
http://franciscaskoogh.com