Soprantrion Divine: Caroline Gentele, Jacqueline Miura och Gabriella Lambert-Olsson

Julkonsert med Divine,  Power Strings & Alice

30 november 2013

Operatrion Divine och orkestern Power Strings
bjöd på ett glittrande vackert julprogram för hela familjen med såväl traditionella älskade julsånger som nyare musik, t.ex. Pie Jesu av Lloyd Webber och Koppången av Moreaus. Vi fick också höra den blott 12-åriga pianisten Alice Power framföra stycken av Tjajkovskij och Mozart på flygeln tillsammans med mamma Victoria Power, som leder orkestern Power Strings.

 

DIVINE – THE OPERA TRIO
Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson, Jacqueline Miura
Sedan debuten på Stockholm Water Prize har Divine prisats i pressen för sin stora charm, sin humor och inte minst för sina vackra röster. Divines första framträdande ledde till att de blev medbjudna artister vid Kungaparets statsbesök i Wien samma år. Trion har sedan dess sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan i bl.a. Allsång på skansen, TV-programmet Go' kväll, på Dalhalla, Polarpriset, Stockholm Pride, Oslo-Operan, i Berwaldhallen och på Childhoodgalan i New York. Trion vill sprida opera och klassisk musik till alla på ett lättsamt sätt. I den kritikerrosade ­föreställningen A Divine Taste of Opera, som de Sverige-turnerat med i Riksteaterns regi, driver de med sig själva i rollen som moderna kvinnor, mammor och inte minst divor! I år har Divine fått det ärorika uppdraget att såväl framträda som producera all underhållning vid årets Nobelbankett den 10 december.

ALICE POWER
Alice Power (f. 2001) började spela piano som femåring. Hon har vunnit första pris i Umbria Music Fest Competition i Italien 2011 och första pris i Stockholm International Music Competition 2011 and 2012. År 2011 vann hon titeln ”King of Piano” och fick framträda med Robert Wells i Albert Hall i London. Robert Wells fungerar även som Alices mentor och de framträder ofta tillsammans. Trots sin ringa ålder har Alice redan framträtt på Operan, Konserthuset, Stadsteatern, Globen och Berwaldhallen. Hon har spelat på kungaparet på Stockholms slott och flera gånger medverkat i TV.

 

Victoria Power leder Power Strings
Alice Power

VICTORIA POWER & POWER STRINGS
Victoria Power (piano), Andrej Nikolaev (violin 1), Mikael Crafoord (violin 2), Jakob Ruthberg (viola), Natalia Goldman (cello), Jan Duda (kontrabas)
Victoria Power gjorde sin debut som pianist i rollen som ung Mozart på Ulriksdals Slottsteater Confidencen 1991. Sedan dess har hon turnerat i Europa och USA, spelat in CD-skivor och varit solist med bl.a. Sveriges Radios Symfoniorkester. 2003 bildade Victoria den framgångsrika orkestern Power Strings, som bl.a. har medverkat vid Bill Gates ­installation som hedersdoktor vid Karolinska Institutet, vid Crafoord Prize-galan och (genom en personlig inbjudan av f.d. statsminister Ingvar Carlsson) vid Inter Action Councils internationella toppmöte i Stadshuset i Stockholm.