Ukrainsk och nordisk musik i skön förening

Christian Svarfvar, violin och Natalya Pasichnyk, piano

Två verkligt framstående musiker, violinisten Christian Svarfvar och den svensk-ukrainska konsertpianisten Natalya Pasichnyk, bjöd på ett vackert program med nordisk och ukrainsk musik.

Förutom för oss välbekanta toner, som Peterson-Bergers ”Intåg i sommarhagen”, fick vi stifta bekantskap med musik av några av Ukrainas främsta kompositörer, bl.a. Lysenko och Lyatoshynski, som ännu är så sorgligt okända i väst. Vi fick också höra musik av Sibelius och Stenhammar och en sonat av Franz Xavier Mozart (son till Wolfgang Amadeus Mozart) som levde sitt liv i Lviv i västra Ukraina. 

CHRISTIAN SVARFVAR
Christian Svarfvar är en av Sveriges mest framgångsrika violinister, utbildad på anrika Juliard School of Music, med en karriär som har räckvidd långt utanför landets gränser. Christians spel präglas av stor passion och nobel känslighet med en mycket sensibel och vacker ton.
www.christiansvarfvar.net

NATALYA PASICHNYK
Den talangfulla svensk-ukrainska konsertpianisten Natalya Pasichnyk framträder som solist på världens alla konsertscener. Med brinnande engagemang och med en interpretation fylld av skönhet och harmoni sprider hon den glömda ukrainska musiken till en ny publik. Natalya är en av Stockholm Stads kulturstipendiater 2017. 
www.natalyapasichnyk.com​​​​​​​

Lördag 28 oktober 2017