Lana Suran, piano
”Klassiska mästare och en utflykt till Armenien”

18 februari kl. 16.00, Västerlövsta kyrka

PROGRAM
Musik av Beethoven, Chopin, Rachmaninoff samt de armeniska tonsättarna Arno Babajanian och Alexander Arutiunian. 
Konsertlängd: 60 min.  

Pianisten Lana Suran (f. 1992) är en av de ledande skandinaviska pianisterna i sin generation och har hyllats av kritikerkåren för sin ”unika poetiska och dramatiska musikalitet” och ”konstnärliga precision”. Lana har rysk/kurdiskt ursprung men är uppvuxen i Sverige och är för närvarande bosatt i Paris. 

Lana Suran har framträtt vid flera kända internationella musikfestivaler och gett konserter i bl.a. Frankrike, Tyskland, Portugal, Ukraina och över hela USA. I Sverige har hon framträtt på alla större konsertscener, inklusive Berwaldhallen och Konserthuset.

För närvarande är Lana Suran ”Artist in Residence” vid Queen Elisabeth Music Chapel i Bryssel, där hon studerar för Louis Lortie och Avedis Kouyoumdjian. Hon bedriver samtidigt solistdiplom-studier vid Kungliga Danska Musikhögskolan för Jens Elvekjær.

Lana inledde sina musikstudier vid sex års ålder vid Musikskolan Lilla Akademien i Stockholm. Hon debuterade åtta år gammal på Göteborgs Konserthus och som 21-åring gjorde hon sin debutrecital på Helsingborg Piano Festival. Vid 16 års ålder flyttade Lana till USA för att studera. Hon har dubbla examina från både New England Conservatory of Music i Boston och Mannes School of Music i New York.