Soprantrion Divine: Gabriella Lambert-Olsson, Jacqueline Miura och Caroline Gentele i Västerlövsta kyrka.
Indrakvartetten

Operatrion Divine & Indrakvartetten

15 DECEMBER 2012 – Divine & Indrakvartetten

Operatrion Divine och Indrakvartetten bjöd på musikalisk värme i decemberkylan. Vid konserten serverades julklassiker, svensk musik och kända operastycken – allt i nya arrangemang bearbetade för Indrakvartettens virtuosa stråkar och Divines innerliga röster.

 

Divine består av de tre sopranerna Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura. Sedan debuten på Stockholm Water Prize har Divine prisats i pressen för sin stora charm, sin humor och inte minst för sina vackra röster. Divines första framträdande ledde till att de blev medbjudna artister vid Kungaparets statsbesök i Wien samma år. Trion har sedan dess sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan i bl.a. Allsång på skansen, TV-programmet Go' kväll, på Dalhalla, Polarpriset, Stockholm Pride, Oslo-Operan, i Berwaldhallen och på Childhoodgala i New York. Trions önskan är att sprida opera och klassisk musik till alla på ett lättsamt sätt. I den egna föreställningen "A Divine Taste of Opera" driver de med sig själva i rollen som moderna kvinnor, mammor och inte minst divor! Denna föreställning gav sig ut på en bejublad och kritikerrosad Sverigeturné från Vilhelmina i norr till Ystad i söder i Riksteaterns regi under våren 2012.

 

Stråkkvartetten Indrakvartetten, bestående av Hanna Göran och Karolina Weber Ekdahl, violin, Ann Christin Ward, viola samt Isabel Blommé, cello, bildades 1998 när dess medlemmar studerade på Musikhögskolan i Malmö. Sedan dess har indrorna studerat och konserterat flitigt, både i Sverige och utomlands. År 2001 och 2006 var kvartetten Long term residents vid välrenommerade Banff Centre for the Arts i Kanada. De har deltagit i mästarkurser med bl.a. Amadeuskvartetten, Milan Skampa (Smetanakvartetten) och professor Hatto Beyerle (ursprunglig altviolinist i Alban Bergkvartetten). Kvartetten har vid ett flertal tillfällen medverkat i TV och radio, bl.a. vid Riksdagens högtidliga öppnande och i Veckans konsert i SVT med Sjostakovitjs stråkkvartett nr. 8 i samarbete med skådespelaren Henric Holmberg. Tillsammans med Henric Holmberg har kvartetten också turnerat med den uppskattade föreställningen "Dom spelar fel?.." - ett spel kring Dmitri Sjostakovitj. 2009 debuterade Indrakvartetten i Stockholms konserthus uppskattade stråkkvartettserie.