Per Tengstrand spelar Chopin, Debussy, Ravel och Mozart

Den populäre pianisten Per Tengstrand har gjort succé efter succé vid både konserter och på skiva. Han är en av Sveriges mest framstående artister på de internationella konsertscenerna och har åtnjutit särskild framgång i USA där han numera är bosatt.

Per Tengstrand är fotbollslöftet från Växjö som valde musiken framför idrotten och tolv år gammal gjorde debut med Helsingborgs symfoniorkester. När han tilldelades förstapris för sina slutexamina vid konservatoriet i Paris bröt den hänförda tävlingspubliken det 200 år gamla applådförbudet.

Per Tengstrand har under många år jobbat outtröttligt med att föra ut den klassiska musiken, bland annat genom Giresta Pianofestival och Helsingborgs Pianofestival, där han varit konstnärlig ledare och inspiratör. ­Numera leder han en kammarmusikserie i New York och har en egen festival i sin födelsestad Växjö, i folkmun kallad ”Tengstrandfestivalen”.

Tengstrand hyllas för sin briljanta teknik och sceniska säkerhet och framträder regelbundet tillsammans med de stora orkestrarna i Skandinavien och andra orkestrar runt om i världen: Detroit Symphony, Cincinnati Symphony, Orchestre National de France och orkestrarna i Singapore, Rotterdam och Haag för att nämna några. 

Under senare år har Per Tengstrand fokuserat på Beethovens pianosonater och framfört dessa komplett i bland annat New York, Paris, Uppsala, Helsingborg och Malmö. Han har dessutom spelat in sonaterna på CD på sitt eget bolag Mindfeel. Per Tengstrand har också spelat in skivor med verk av Liszt, Brahms och Chopin.
 

Lördag 25 aug 2018
kl. 18.00

Biljettpris 200 kr
Gratis för unga under 16 år. 

PROGRAM

Claude Debussy   
La Plus Que Lente    

Maurice Ravel  
Sonatine

Frédéric Chopin  
Två valser op. 34

W.A. Mozart
Sonat C-dur K. 330


Claude Debussy 
Images, del 1