Julkonsert med Allmänna Sången
Gästsolist: Åsa Jäger

17 December kl. 16.00, Västerlövsta kyrka (UTSÅLT!)

Den dramatiska sopranen Åsa Jäger gjorde braksuccé i sin Tysklandsdebut.
Den dramatiska sopranen Åsa Jäger gjorde braksuccé i sin Tysklandsdebut.

BILJETTER
Ordinarie pris: 200 kr
UNT Mera: 170 kr
Gratis för studerande

Välkommen till årets julkonsert med välkända Uppsalakören Allmänna Sången. Kören sjunger i år ett blandat program där klassiska jullåtar varvas med nya favoriter. I år gästas Allmänna Sången av den dramatiska operasopranen Åsa Jäger. Medverkar gör även pianisten Victoria Power.

ÅSA JÄGER

Sopranen Åsa Jäger har en unikt stor och kraftfull röst och fick i april 2022 ett makalöst genombrott i huvudrollen som Brünnhilde i Richard Wagners opera Valkyrian på Landestheater Coburg. Det innebar att hon gjorde Wagner-, Brünnhilde- och Tysklandsdebut samtidigt, vilket sannerligen inte hör till vanligheterna. Recensionerna var lysande och nådde till och med över Atlanten genom The New Yorker, där musikkritikern och Wagner-experten Alex Ross imponerades av hennes framträdande. Framöver väntar nya stora roller för Åsa, såväl i Tyskland som i Sverige.

ALLMÄNNA SÅNGEN
Allmänna Sången från Uppsala är Skandinaviens äldsta universitetskör och räknas till Europas främsta körer. Ett kvitto på det fick kören genom att vinna Grand Prix i Béla Bartók-tävlingen i Ungern 2004, och därefter ”superfinalen” European Grand Prix mot vinnarna i de övriga Grand Prix-tävlingarna i bulgariska Varna 2005. Det var segrar som gav genklang i musikkretsar. I dag är den formella kopplingen till universitetet borta, även om kören vårdar vissa akademiska traditioner. Svenska radiolyssnare kan sedan många år höra vårsånger från Uppsala slott med Allmänna Sången på Valborgskvällen. Körens dirigent är Maria Goundorina.