Pärlor ur den ukrainska musikskatten Christian Svarfvar & Natalya Pasichnyk

LÖRDAG 25 mars kl. 16.00, Västerlövsta kyrka

Två verkligt framstående musiker, violinisten Christian Svarfvar och den svensk-ukrainska konsertpianisten Natalya Pasichnyk, presenterade ett kammarmusikaliskt program bestående av pärlor ur den klassiska ukrainska musikskatten, fortfarande sorgligt okänd för de flesta av oss. Natalya kommer att kort berätta om de ukrainska tonsättare vi får möta, som Viktor Kosenko, Myroslav Skoryk, Maxym Berezovsky och Bohdana Frolyak. 

CHRISTIAN SVARFVAR

Christian Svarfvar är en av Sveriges mest framgångsrika violinister, utbildad på anrika Juilliard School of Music i New York, med en karriär som har räckvidd långt utanför landets gränser. Christians spel präglas av stor passion och nobel känslighet med en mycket sensibel och vacker ton. Just nu är han aktuell med en inspelning av ABBA-låtar tillsammans med London Philharmonic Orchestra i arrangemang av Anders Berglund. 

NATALYA PASICHNYK
Den talangfulla svensk-ukrainska konsertpianisten Natalya Pasichnyk framträder som solist på världens alla konsertscener. Med brinnande engagemang och med en interpretation fylld av skönhet och harmoni sprider hon den glömda ukrainska musiken till en ny publik. Hon har bl.a. gett ut skivan Consolation – Forgotten Treasures of the Ukrainian Soul och tillsammans med kulturjournalisten Sofia Nyblom gjorde hon dokumentären Ukrainian Rhapsody, som visats i SVT. Natalya är även direktor för Ukrainska institutet i Sverige. 
 

Trailer för CD:n Consolation, ett projekt initierat av Natalya Pasichnyk för att lyfta fram den okända ukrainska musikskatten.