Julkonsert med Allmänna Sången
Gästsolist: Anton Eriksson, baryton

LörDAG 16 december kl. 16.00, Västerlövsta kyrka

BILJETTER
Ordinarie pris: 200 kr
Gratis för studerande under 18 år

Välkommen till årets julkonsert med välkända Uppsalakören Allmänna Sången, en uppskattad tradition i Västerlövsta kyrka. 
 

Allmänna Sången bjuder återigen på julkonsert med nya och gamla favoriter. Traditionell julmusik kombineras med nyare toner för en magisk julupplevelse som värmer i kylan. Kören bjuder på toner av bland annat Benjamin Britten, Ingvar Lidholm och Arvo Pärt. 

Gäster i år är solisten Anton Eriksson, baryton född i Umeå, och pianisten Victoria Power. Anton Eriksson tog examen från Operahögskolan i Stockholm 2007 och är bland annat aktuell som Länsman i Ture Rangströms Kronbruden för Malmö Opera. Victoria Power är utbildad vid Royal College of Music i London samt vid Edsbergs Musikinstitut i Stockholm.

ALLMÄNNA SÅNGEN
Allmänna Sången från Uppsala är Skandinaviens äldsta universitetskör och räknas till Europas främsta körer. Ett kvitto på det fick kören genom att vinna Grand Prix i Béla Bartók-tävlingen i Ungern 2004, och därefter ”superfinalen” European Grand Prix mot vinnarna i de övriga Grand Prix-tävlingarna i bulgariska Varna 2005. Det var segrar som gav genklang i musikkretsar. I dag är den formella kopplingen till universitetet borta, även om kören vårdar vissa akademiska traditioner. Svenska radiolyssnare kan sedan många år höra vårsånger från Uppsala slott med Allmänna Sången på Valborgskvällen. Körens dirigent är Maria Goundorina.

Anton Eriksson
Anton Eriksson