Vårkonsert med Allmänna Sången och Johan Dalene, violin

Västerlövsta kyrka söndag 29/5

ALLMÄNNA SÅNGEN
JOHAN DALENE, violin
MARIA GOUNDORINA, dirigent

Biljettpris: 200 kr
UNT Mera-pris: 170 kr
Stud. under 18 år: Gratis

Välkommen till en härlig vårkonsert med Allmänna Sången som de valt att kalla ”The Lark Ascending”. Konserten gästas i av den redan världsturnerande violinisten Johan Dalene. Johan är en ung violinist som fått lovord både här hemma och runt om i världen. Nyligen släpptes hans andra CD-skiva med topprecensioner i media. Vi är mycket glada över att åter välkomna Allmänna Sången och deras virtuose gästartist nu när världen återvänder till konsertsalarna och Johan försvinner ut i världen igen.

På programmet står bland annat det berömda stycket ”The Lark Ascending”, komponerat av Ralph Vaughan Williams år 1914. Detta älskade verk för soloviolin är skrivet över en 122 rader lång pastoral. I denna sättning av Paul Drayton från 2018 får kören både ta orkesterns roll och sjunga de ord som inspirerat tonsättaren.

Vi hälsar er varmt välkomna till en vårvarm konsert som inte tvekar att utmana med en kyligare vind eller en pust från Provence. Vem vet vad som händer när Allmänna Sången möter Johan Dalene!

Johan Dalene
Allmänna Sången