Godbitar ur Figaros bröllop (Inställt!)

Lördag 28 mars kl. 16.00

Just nu spelas Mozarts kända och älskade opera Figaros bröllop på Kungl. Operan i Stockholm. Den 28 mars gästas Västerlövsta kyrka av tre sångare ur ensemblen: Den ryske barytonen Denis Milo (Figaro), sopranen Vivianne Holmberg (Susanna) och mezzosopranen Johanna Rudström (Cherubino). De bjuder på kända arior och duetter till pianockompanjemang av Gunnel Lundberg. 

Det är Figaros och Susannas bröllopsdag. Kärleken yr i luften, men det är inte bara brudparet som är otåligt. Greven verkar lika intresserad av Susanna som ointresserad av sin grevinna. Marcellina vill snärja Figaro. Cherubino skjuter kärlekspilar mot samtliga kvinnor i hans väg. Begäret lurar bakom varje dörr och under besynnerliga förväxlingar ställs saker och ting på sin spets. Vem får vem när dagen är slut? Vilken kärlek är uppriktig och sann? Figaros bröllop räknas till operalitteraturens stora mästerverk. Operan från 1786 var Mozarts första samarbete med librettisten da Ponte, med vilken han senare skrev Don Giovanni och Così fan tutte.

Denis Milo (Figaro), som kommer från Ryssland, studerade från början filosofi vid universitetet i St. Petersburg för att därefter bedriva sångstudier vid Universität der Künste Berlin med mästarkurser för Dietrich Fischer-Dieskau, Julia Varady, Thomas Quasthoff och Sergei Leiferkus. Denis har med framgång deltagit i internationella sångtävlingar, bl.a. vid Hans Gabor Belvedere Wettbewerb. På repertoaren har Denis Milo roller som titelpartiet i Don Giovanni, greve Almaviva (Figaros bröllop), Dottor Malatesta (Don Pasquale), Papageno (Trollflöjten) och Eugen Onegin. 2016-18 var Denis Milo knuten till Komische Oper i Berlin och 2018-19 tillhörde han ensemblen vid Staatstheater Nürnberg.

Vivianne Holmberg (Susanna) gör för närvarande sin nionde säsong som solist på Kungliga Operan i Stockholm. Tidigare säsonger har hon sjungit roller som Donna Anna i Don Giovanni, Rosina i Barberaren i Sevilla, Pamina i Trollflöjten. Valencienne i Glada Änkan, Nanetta i Falstaff, Woglinde i Ringen, Oscar i Maskeradbalen, Atalanta i Xerxes, Zerlina i Don Giovanni m fl. Utanför Kungliga Operan har Vivianne bland annat setts i Dalhalla rollen som Woglinde i Rhenguldet, på Läckö Slottsopera i rollen som Nanetta i Falstaff samt Malwina i Vampyren. Vivianne tog sin examen vid Operahögskolan i Stockholm 2011 och började som solist på Kungliga Operan direkt efter utbildningen. Under skoltiden sågs hon bland annat som Serpetta i Mozarts La finta giardiniera och Despina i Così fan tutte på Drottningholms Slottsteater. 2010 mottog Vivianne Holmberg Anders Walls Confidencen-stipendium och 2015 Håkan Mogrens stipendium.

Johanna Rudström (Cherubino) inleder säsongen med rollerna Eve/Young Tristessa i upremiären Tristessa på Kungliga Operan i Stockholm. På Operan har hon även gjort roller som Dimitri i Giordanos Fedora, Karolka i Jenůfa, Flosshilde i Rhenguldet och Ragnarök, Rossweisse i Valkyrian och inte minst som huvudrollen i Rossinis Askungen. Johanna har tidigare framträtt som Mercedes i Carmen, som Cherubino, Blomsterflicka i Parsifal och Den okända unga kvinnan i nyskrivna operan Medea av Daniel Börtz.Johanna Rudström har tidigare gästat Operan i Genève där hon framträtt i rollen som La Styliste i Cherubinis Medea. Johanna Rudström tog sin examen från Operahögskolan i Stockholm under våren 2014. Hon har även studerat vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och vid Musikhögskolan i Malmö. Sommaren 2013  medverkade Johanna Rudström i Vadstena-Akademiens uppsättning av Marie Samuelssons Jorun orm i öga.

Konsertlängd: ca 1 tim 15 minuter 
Biljettpris 200 kronor. 
Gratis för unga under 16 år.