Allmänna Sången från Uppsala är en av Europas främsta körer.

Julkonsert med Divine och Allmänna Sången

Uppsala-kören Allmänna Sången och Operatrion Divine bjöd på ett glittrande vackert julprogram för hela familjen med såväl traditionella älskade julsånger som nyare musik. 

ALLMÄNNA SÅNGEN
Allmänna Sången från Uppsala är Skandinaviens äldsta universitetskör och räknas till Europas främsta körer. Ett kvitto på det fick kören genom att vinna Grand Prix i Béla Bartók-tävlingen i ungerska Debrecen 2004, och därefter ”superfinalen” European Grand Prix mot vinnarna i de övriga Grand Prix-tävlingarna i bulgariska Varna i maj 2005. Det var segrar som gav genklang i musikkretsar. De innebar också att kören har tagit titlar i alla internationella tävlingar man ställt upp i sedan 1992.
I dag är den formella kopplingen till universitetet borta, även om kören vårdar vissa akademiska traditioner. Svenska radiolyssnare kan sedan många år höra vårsånger från Uppsala slott med Allmänna Sången på Valborgskvällen. Körens dirigent är Maria Goundorina. 
 

DIVINE – THE OPERA TRIO
Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson, Jacqueline Miura
Sedan debuten på Stockholm Water Prize har Divine prisats i pressen för sin stora charm, sin humor och inte minst för sina vackra röster. Divines första framträdande ledde till att de blev medbjudna artister vid Kungaparets statsbesök i Wien samma år. Trion har sedan dess sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan i bl.a. Allsång på skansen, TV-programmet Go' kväll, på Dalhalla, Polarpriset, Stockholm Pride, Oslo-Operan, i Berwaldhallen och på Childhoodgalan i New York. 2013 fick de det ärorika uppdraget att såväl framträda som producera all underhållning vid Nobelbanketten. Senast kunde man se dem i SVT hos Kalle Moraeus. I oktober 2016 framträdde de i Chicago med sin föreställning ”Näktergalarna”.


 

Maria Goundorina, dirigent
Operatrion Divine

11 december 2016